keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Brno on nyt koettu, samoin Auschwitz...

Eilen en valitettavasti päässyt niin paljoa koneelle, että olisin blogia päässyt kirjoittamaan. Nytpä korjaan sitten senkin erheen. :)

Eilinen meni oikeastaan hengaillessa. Käväistiin tsekkaamassa Brnon mestat ;) eli toisin sanoen Brnon linna. Linnaan piti kavuta aika korkealle kukkulalle, mutta oli se sen arvoista. Hieno oli linna ja hienot olivat näkymät Brnoon.


Brno linnan kukkulalta katsottuna.


Antti Brnon linnan vartiotornissa.

Linnaan kiivetessä tuli tietysti nälkä ja niinpä suuntasimme edellisenä päivänä bongaamaamme italialaiseen ravintolaan. Pizzat olivat loistavia ja vanha ja kliseinen sanonta "hyvä ruoka, parempi mieli" piti taas paikkansa.


Kunnon pizza ja LOISTAVA runkoliha :)

Syönnin jälkeen lähdettiin hotellille idlaamaan ja pienen tylsyyspuuskan jälkeen päätimme lähteä katsomaan leffaa (TAAS). Ostimme liput Price of Persiaan ja kyllä kannatti: ulkona tuli vettä kuin saavista ja oli ehkä himpun verran liian aikainen iltapäivä rueta juomaan kaljaa ;) Niin ja olihan se leffakin ihan viihdyttävä. Varsinki, ko siinä oli Gyllenhaalin Jake :)

Leffan jälkeen etsimme sopivan baarin jalkapallon katsomiseen ja sellainenhan löytyikin hetken kävelyn jälkeen. Loppuilta siis meni baarissa jalitsua katsoen ja olutta nauttien. Ja täytyypä tässä välissä taas mainita, että olut on täällä todella halpaa :)

Tänään aamusella kävin ottamassa kynnet, koska sekin on täällä niin kovin halpaa :) Rakennekynnet maksoi reilusti alle 20€ ja jälki on hyvä. Luksusta.

Aamupäivällä pienen kynsi- ja shoppailukierroksen jälkeen hyppäsimme autoon ja lähdimme ajelemaan kohti Puolaa ja Oświęcimin kaupunkia. Oświęcim on kaupunki, jossa sijaitsi keskitysleiri Auschwitz. Kävimme ensin Auschwitz I:ssä, joka sijaitsee siis aivan Oświęcimin kaupungin keskustassa. Auschwitz I oli työleiri ja portilla on se kuuluisa "Arbeit macht frei" -teksti.



Käynti Auschwitz I:ssä oli todella puhutteleva. Useamman kerran tuli tippa linssiin ja piti mielessä miettiä, että miten ihmeessä tällainen raakuus on ollut ylipäätään mahdollista.


Varasto, jossa säilytettiin Zyklon b:tä.


Auschwitz I:sen krematorio jota käytettiin ennekuin Auschwitz II Birkenau rakennettiin.



Matka jatkui työleiriltä tuhoamisleirille eli Auschwitz II Birkenauhun. Sanattomaksi veti se paikka. Kuvat kertokoon sen, mitä en nyt osaa sanoin kuvailla.


Kuolemanportti


Makuutiloja kolmessa kerroksessa tiilisessä parakissa.


Tiiliparakkeja. Josef Mengele teki kokeita lapsilla (erit. kaksosilla) parakissa, joka kuvassa näkyy rauniona.


Vessa.


Pesutila.





Siinäpä sitä... Mitäpä tuohon voi enään sanoa. Kovasti pisti miettimään.

Puolasta ajelimme takasin Tsekkeihin ja nyt yövymme Frydek-Mistekin kaupungissa (ja täällä on ihan miljoona peliluolaa tms). Käväisimme täällä keventämässä tunnelmaa sporttibaarissa jalkapallo-ottelun merkeissä. Huomenna matkamme jatkunee Libereciin.

Tähän asti ainakin voipi sanoa, että reissumme on onnistunut. Nyt täytynee painua pehkuihin, että jaksaa huomenna taas olla reippaana liikenteessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti