perjantai 9. heinäkuuta 2010

Huh hellettä, sano ylivieskalainen Prahassa

Täällä sitä nyt ollaan Prahassa, matkamme viimeisessä etapissa. Lämpötila oli tuossa päivällä rapiat 30 astetta ja voinpa sanoa, että mahataudista toipuvalle se on himpun verran liikaa ;)

Aamupäivällä tutustuimme pienen kierroksen verran Hradek Kralovin ihmeisiin ja kävimme paikallisessa ravitsemusliikkeessä lounaalla. Maksoimme lounaasta (2 järkynkokoista annosta mahtavaa sapuskaa) ja kahdesta juomasta n. 200 korunaa eli semmonen vajaa 10 e :D Voi jestas sentään. Minäkin otin ihan kunnon annoksen, enkä tietysti jaksanut sitä kokonaan syödä. Tarjoilija sitten kysy "No good?". Koitin siinä sitten elehtiä, että ruoka oli hyvää, mutta ei pystynyt enempää syömään. Maistoin samalla reissulla Kofolaa, joka Wikipedian mukaan on paikallinen vastine Pepsille/Kokikselle. Vaan eipä Wikipedia tiennyt. Jäi Kofola juomatta, oli se sevverta hirvittävän makusta. :D Antin mielestä se maistui Jägermaisterille...

Matka HK:sta sujui nopsasti ja jouhevasti motaria pitkin. Hotellikin löytyi täältä Prahan laitakaupungilta helposti. Asetuimme taloksi ja minä otin taas päikkärit, kun tuo matkanteko pistää väsyttämään. Antti puolestaan lähti tutkailemaan hotellin ympäristöä.

Sitte iltapäivä/ilta meni idlatessa ja ootellessa, että voi lähteä syömään. Käväisin suihkussa, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna se oli kohtalaisen turhaa. Heti suihkun jälkeen oli taas päällä samanlainen hiki ja vaikka tukan kuivasi, oli se kohta taas märkä. Meinasin jo ajaa kaljuksi, mutta se lienee turhan radikaalia ;)

Käppäiltiin sitten Vltavan rantaa kohti ja löydettiin mukava pizzeria. Siinä syötiin pizzat lämpöisellä ja aurinkoisella ulkoterassilla. Oli aika jees. Ruokailun loppupuolella huomasin, kun joku vilahti terassin vieressä nurmikolla. Sanoin siinä, että toivottavasti se oli mustarastas eikä rotta. No, kohtapa sain siihen kysymykseen vastauksen... Rottahan se. On aina yhtä ihanaa nähdä rotta vipeltämässä luonnossa (NOT!). Mutta rottaepisodista huolimatta ruoka oli hyvää.

Vltava oli valtava joki, ruskea tosin. Ilma oli ihana ja rantakadulla pyöräilevät ihmiset ajoivat hullun lujaa. Nyt taas hotellilla ja kohta vois pistää nukkumaan. Huomenna olisi tarkoitus ajella ratikalla Prahan keskustaan pällistelemään.

Yks juttu on muuten unohtunu kokonaan täältä blogista. Meille kävi tosi huono tuuri lennolla Helsingistä Prahaa. Oli tapahtunu tuplabuukkaus ja me jouduttiin lentämään Business classissa ;) Voi harmi sentään :D

Niin, ja Horatio tsekiksi ei ole ollenkaan cool.... Ja Spidermanki on aika blaa. Hiton dubbaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti