sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Reissu periferiaan...

Hohoi!

Viikonloppu on vietetty pääkaupunkiseudun hoodeilla Päivin seurassa. Oltiin siis Ylieskan opettajien Edu"Hä?"-messureissulla. Ei me tietystikään Päivin kanssa missään messuilla käyty. Ihan vaan hurviteltiin ja vietettiin laatuaikaa yhdessä ;) Nyt on takki tyhjä ja luultavasti blogeilu on enemmän tai vähemmän sekavaa, mutta saa yrittää lukea.

Pertsinä hypättiin linja-autoon opistolta ja siinä sitten körryyteltiin bussilla Helsinkiin. Tunnelma tiheni Helsinkiä lähestyttäessä... ja hämmennyts valtasi nuoret mielemme konkareiden menoa seuratessa.

Majoituksemme oli hulppeassa hotelli Presidentissä. Hyviä puolia hotellissa oli mm. lyhyt matka keskustaan ja alakerrassa panimoravintola Teerenpeli. Teerenpeliinhän sitä illalla sitten heti matkamme johtikin. Pohdimme siinä syntyjä syviä ja huomasimme, että opettajat on sellainen sakki, että ne tunnistaa. Muutaman tuopposen ja angstailun jälkeen minä ja Päivi päätettiin, ettei haluta näyttää opettajilta. Jussi analysoi, mistä opettajaporukan tunnistaa: lauma naisia ja yksi kaljupäinen (silmälasipäinen) mies. Juu, näin on. Ja naisilla pitää olla tietynlainen tukkatyyli.

Teerenpelistä siirryimme sitten vielä käväisemään alakerrassa hotellin yökerhossa. Presidentti oli vissiinkin opettajien virallinen messuhotelli... Alakerrassa oli vähän semmoinen... noh... hämmentävä meininki... Olenko minäkin niin selkeästi tunnistettavissa? OLENKO STEREOTYYPPINEN OPETTAJAHAHMO?! En halua... Olen yhä hämmentynyt discomeiningistä. Voi mennä kauan, ennenkuin tästä selviän...

Lauantaina päätimme Päivin kanssa shoppailla itsemme kuoliaaksi. Angstailimme/shoppailimme itsellemme ei niin ilmeisiä opettajavaatteita ja mielestämme onnistuimme ihan hyvin. Kaikkeapa sieltä sitten matkaan tarttuikin.

Iltapäivätorkkujen jälkeen suuntasimme Virgin Oiliin syömään ja sen jälkeen muutamalle tuopposelle. Lisäksi otimme muutamat turistikuvat pakollisten kohteiden (Mannerheim-patsas ja eduskuntatalo) edessä. Illan loistavaksi kruunuksi Pekka vei meidät sitten kaiken "biletyksen" jälkeen ulos syömään. Käveltiin Jaskan grillille ja olipa Jaskalla tujut valkosipulit. :)

Kaikesta hämmennyksestä huolimatta reissu oli aivan loistava! Reissusta jäi kaikkien ostosten ja hauskuuden lisäksi käteen suuri tarve itsetutkiskeluun ja oman ammatti-identiteetin tutkailemiseen.

Huhhuh. Onneksi minulla on elämä. Ja kiitos Päiville (jolla myös on elämä) loistavasta matkaseurasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti